Begge vores børn var ca. 10 måneder gamle, da de var ude på deres første længere flyrejse. Siden da har de fløjet utallige gange. De mange rejser med børn de seneste 11 år, har givet os en del erfaringer med, hvad der er essentielt i håndbagagen.

Flyrejse

Her er vores bud på de 10 vigtigste ting at pakke til mindre børn på flyrejsen.

  • Varm trøje. Der er næsten altid køligt i flyvemaskiner og på kortere strækninger er det sjældent, at man får udleveret et tæppe.

  • Snacks er næsten det vigtigste af det hele. Der er næsten ikke noget mere frygtindgydende end sultne børn. Jeg har altid en masse forskelligt med til mine børn til lige at stille den værste sult. Jeg pakker det i små poser eller plasticbøtter, så jeg hurtigt kan tage lidt frem. Det vigtigste er bare, at det hele ikke er slik. Sukker-hypede børn på en 8 timers flyvning er ikke sjovt for nogen som helst.

  • Tablet. Tablets og telefoner er altid ok i en flyvemaskine efter min mening. Også selvom man ikke giver børnene så meget skærmtid til hverdag. Mine børn lånte altid min iPad og telefon på skift og det har altid fungeret fint. Da de blev lidt ældre fik de hver deres egen tablet med deres favorit apps på.

  • Høretelefoner er vigtigt, så resten af passagerene ikke behøver at følge med i de monotone melodier, der ofte er på børne apps.

  • Tyggegummi eller en lille pose vingummier. Ondt i ørerne er bare slet ikke sjovt, så giv børnene noget der får dem til at tygge og synke, både når I letter og lander.

  • Notesbog og farveblyanter og andre små aktiviteter. Selv om Ipaden sikkert er et stort hit, så behøver den ikke at ikke underholde på hele flyveturen. De fleste børn kan godt lide at tegne og farvelægge, eller spille et kortspil, eller lege med små figurer, biler eller dukker.

  • Små pakker med overraskelser. Min søster havde engang pakket et helt frisørsæt ind hver for sig til Eva. Hun startede med at få en kam, lidt senere en saks (legesaks selvfølgelig), lidt senere spejl, så hårtørrer, elastikker osv. Frisørlegen underholdt Eva næsten hele vejen til USA og det var en super god idé. Du kan også pakke notesbogen og farveblyanterne ind. Børn synes det er en fest at åbne gaver.

  • Drikkedunk. Vand er vigtigt, især når man befinder sig i en flyvemaskines tørre luft. Men man kan bruge mange penge på vand, hvis man hele tiden køber det på flaske for så at hælde det ud ved sikkerhedscheck. Det er aldrig til at vide hvornår man må have vand med igennem. Nogle steder får man lov, hvis man rejser med små børn. Sørg for at have en vanddunk, som du kan fylde op igen på den anden side af sikkerhedschecket.

  • Skiftetøj. Selv på en kort flyvetur kan der ske små uheld og så er det vigtigt at have noget rent tøj med i tasken. Hvis dit barn spilder vand eller juice ned ad sig, så er det lang tid at vente indtil I kan komme til jeres kuffert.

Vådservietter. Vi ville aldrig komme helskindet igennem uden. De er perfekte til at vaske hænder, friske ansigtet op, tørre bordet og fjerne spildt mad fra tøjet osv.