Vi har efterhånden været på roadtrip med børn virkelig mange gange. Både de korte og de virkelig lange ture. Og, lad os være ærlige, det er ikke altid lige sjovt med en lang (kedelig) køretur med børn på bagsædet.

Min Feriebog - 12 ting du skal have med på roadtrip med børn

Børn har en masse energi og bliver utålmodige, når de skal sidde stille for længe uden noget at tage sig til. Så for deres – og din egen – skyld, kan det betale sig at være forberedt inden turen. Noget af det vigtigste for et succesfuldt roadtrip med børn er underholdning og god tid.

Kør i god tid, så der er tid til pauser. Lad børnene komme ud og løbe lidt, når I alligevel holder toiletpauser eller hvis I ser en legeplads undervejs.

12 ting du skal have med på roadtrip med børn

Her er vores liste over ting, vi altid har med på roadtrip med børn, lige fra det allerførste roadtrip da de var små til nu, hvor de er 9 og 11 år

Nakkepuder

Hvis børnene skal have en lur undervejs, er det vigtigt med en nakkepude, så der hoveder ikke falder forover.

Solbriller

Efter at have hørt på ‘Jeg får solen i øjnene’ mange gange, er der altid et par solbriller på bagsædet.

Oplader

Der er heldigvis usb oplader i de fleste biler, men det sker at vi får en lejebil som ikke har den mulighed. Derfor har jeg altid en oplader til cigarettænderen i tasken.

iPads

Sørg for at downloade film, lydbøger og spil som kan ses, høres og spilles offline. Nogle ting bruger rigtig meget data og det er surt at have brugt al mobildata på køreturene, hvis I er i udlandet eller ikke har ubegrænset data. 

Høretelefoner

Hvis børnene vil se noget forskelligt er høretelefoner et must. Man kan få nogle gode, børnevenlige høretelefoner, som ikke kan skrues for langt op.

Køletaske

Til lange køreture er kolde drinks og snacks et must, så fyld en køletaske med sunde lækkerier til at stille den værste sult og tørst.

Førstehjælp

En lille førstehjælpstaske med bl.a plaster, panodil og kløestillende creme er altid med i min taske. Og så har vi en større førstehjælpskasse i bagagerummet, hvis større uheld skulle være ude.

Kamera – børnenes eget

Børn elsker at tage billeder. Og det er fantastisk at se hvilke motiver børnene har fundet interessante. Det er som regel noget helt andet end du selv ville tage billeder af.

Servietter og håndsprit

Det er et must hvis børnene har været ude at lege, spildt i bilen eller ned af sig selv, eller har spist noget snasket.

Bøger

Gode bøger er et hit på en lang køretur, både dem de selv kan læse, dem du kan læse højt og lydbøger som I kan lytte til sammen.

Drikkedunke

Drikkedunke er meget nemmere for børn end de plastikflasker med vand der kan købes, så tag børnenes egne drikkedunke med og fyld vand deri.

Min Feriebog og et fyldt penalhus

Med Min Feriebog er børnene underholdt i lang tid med skrive dagbog, tegne og løse opgaver.