Kemi er en lille finsk by, som ligger helt inde i bunden af den botniske bugt i det sydlige Lapland, ikke langt fra den svenske grænse. Vi havde fantastisk ferie og her er 5 grunde til at du skal holde vinterferie i Kemi.

Winter Wonderland i Kemi, Finland

I februar 2019 tog pigerne og jeg afsted for at holde vinterferie i Lapland. Vi valgte at tage til Kemi i Finland. Primært for at opleve et vaskeægte sneslot, men også for at opleve sne i en mængde vi sjældent ser herhjemme. Det var en vinterferie, som var fuldstændig magisk og jeg ville gøre det igen hver vinter, hvis jeg kunne. Vi skal dog helt sikkert afsted igen på et tidspunkt.

Rensdyrsafari
Kemi Snowcastle resort

Winter Wonderland

Jeg har aldrig været på skiferie og det kan godt være, at jeg så er lidt nemmere at begejstre, men jeg var blæst bagover ved synet af den udsigt der mødte os, da vi ankom. Selvom det var midt om natten. Det var så smukt! Og pigerne nød det også i fulde drag.

Rensdyrsafari

Der er masser af muligheder for at se rensdyr i Lapland. Faktisk er der lige så mange rensdyr, som er er mennesker i Lapland. Mange private åbner også deres gårde, så du kan få lov til at møde rensdyr og evt. få en køretur i rensdyrtrukket kane.

Vi var på besøg hos Arcadia Reindeer Farm, hvor vi fik lov til at ae og fodre rensdyr. Vi lærte en masse om dem og vi var på en dejlig kanetur i roligt tempo rundt i skoven.

Læs også: På rensdyrsafari i Lapland

Leg i sneen

Sjældent har jeg set så meget begejstring i pigernes øjne, som ved synet af al den sne. Selvom vi ankom midt om natten og de begge var trætte, glædede de sig allerede til det skulle blive morgen, så vi kunne komme ud at lege.

Mellem alle de andre fantastiske oplevelser i Lapland fik vi lavet sneengle, bygget snemænd, kælket, holdt sneboldkamp og grint hjerteligt over besværligheden i at gå i sne til knæene, ja nogle gange til livet.

Vinterferie i Lapland byder på sne i rigelige mængder. Der er faktisk så meget sne at mulighederne for leg er uendelige, så bare sæt igang.

Sneslot i Kemi Finland

Se et vaskeægte sneslot

Eller endnu vildere… BO i et vaskeægte sneslot. Sneslottet i Kemi bliver bygget forfra hvert år i december, når der er sne nok. Og hvert år er slottet lidt anderledes end året før. Men der er altid værelser, som man kan overnatte i. Jeg syntes pigerne var for små, da vi var der. Men en dag vil jeg prøve at sove i -5 grader.

Udover hoteldelen kan man gå på opdagelse i slottet og se smukke dekorationer i ren is og sne, prøve rutsjebanen, tage en drink i isbaren eller spise i restauranten, som byder på lækker 3 retters gourmet. Husk at tage varmt tøj på!

Nordlys

Nordlys! Det er ikke garanteret, men chancerne er der, når man befinder sig så langt nordpå på den årstid. Det var min drøm med at tage på vinterferie i Lapland, at få lov til at opleve Aurora Borealis, men så heldig var jeg desværre ikke denne gang.

Der er så mange andre grunde til at holde vinterferie i Kemi. Der er så hyggeligt og magisk i og omkring SnowCastle Resort, men man kan også gå en lille tur i Kemi by og se den fineste lyserøde kirke, tage en tur med en husky-trukket slæde, komme med ombord på en isbryder, prøve en finsk sauna, køre på snescooter eller besøge Julemandens landsby