Australien - i vores fodspor

Komplet rejseplan og guide til vores 5 uger i Australien i 2018. Pigerne var 6 (mens vi var afsted) og næsten 4 år. Undervejs var vi på familiebesøg i Western Australia, ude i bushen i midten af Australien og på et langt roadtrip lang østkysten.

Planlægningen af vores rejse til Australien var længe undervejs. Vi har vidst i årevis at vi gerne ville afsted, men vi vidste også, at det ikke var sådan en rejse, hvor vi ville nøjes med 14 dage.

Vi ville gerne afsted om vinteren, hvor det jo er sommer i Australien og på et tidspunkt hvor børnene var over blealderen, så vi valgte vinteren inden Eva skulle starte i skole. Hun blev 6 år mens vi rejste og Lea fyldte 4 lige efter vi kom hjem.

Grunden til at vi virkelig gerne ville til Australien var, udover at være et virkelig smukt og lækkert land, at jeg har familie der. Min mormor, 3 mostre, 3 morbrødre, onkler, tanter, fætre og kusiner + deres familier bor alle i området omkring Perth. Nogle af dem ser vi af og til, når de kommer til Danmark, men mange af dem har jeg ikke set i rigtig mange år og de fleste af børnene havde jeg aldrig mødt. Ligesom mange i familien ikke havde mødt mine børn.

Som et ekstra plus på ferien, havde vi taget min søster med. Udover at hun er super skøn og nem at rejse sammen med, så var det også bare rart at være en ekstra voksen.

Vores rute i Australien

Dag 1-14

Vi startede vores rejseeventyr i Australien med det allerbedste. Nemlig 2 ugers ferie hos familien. Vi havde på forhånd sagt til dem, at vores hovedformål bare var at være sammen med dem alle sammen og så lade dem om at planlægge dagene og vise os det rigtige Australien. Og det skal jeg love for at de gjorde. Vi havde de skønneste oplevelser, som vi sent vil glemme.

Dag 14-19

Den midterste del af vores tur havde jeg glædet mig rigtig meget til. Jeg har altid ønsket mig at opleve det autentiske Australien. Og det får man her i den røde ørken.

Vi fløj til Alice Springs, hvor vi havde en enkelt overnatning. Derefter kørte vi til Kings Canyon, hvor vi var i 2 nætter og til sidst i Uluru/Ayers Rock, hvor vi også var i 2 nætter. 

Læs mere om vores oplevelser i hjertet af Australien:

Kings Canyon

Uluru

Dag 19-23

Efter at have været ude i bushen i flere dage, fløj vi til Cairns på Australiens nordøstkyst, hvor vi boede på et lækkert hotel i 4 nætter.

Herfra blev Nat desværre nødt til at tage hjem til sin pludseligt syge far, og pigerne, min søster og jeg blev tilbage.

I cairns var vi på en fantastisk togtur gennem regnskoven, vi snorklede på Great Barrier Reef og vi fejrede Evas 6 års fødselsdag.

Dag 23-32

Den sidste del af vores ferie var et roadtrip langs Queenslands kyst fra Cairns til Brisbane. Vi kærte 1700 km på 11 dage og vi boede 6 forskellige steder undervejs.

Selvom vi brugte meget tid i bilen, så var turen var smækfyldt med mindeværdige oplevelser. 

Vi besøgte bl.a et skildpaddehospital i Townsville, nød den smukke udsigt i Airlie Beach, mødte en dingo på Fraser Island, håndfodrede delfiner på Moreton Island og meget, meget andet.

Læs mere om vores oplevelser langs kysten i Queensland:

Fraser Island – Dingoøen

Moreton Island – en hel dag som VIP 

Dag 32-35

De sidste 3 dage af vores Australien-eventyr brugte vi i Sydney inden den lange rejse hjem til Danmark.

Vi så selvfølgelig Operahuset og Sydney Harbour Bridge. Vi besøgte også Sydney Zoo & Sealife ved Darling Harbour og tog en tur med sightseeing bus.

Det var et par hyggelige dage, hvor vi også fik slappet af og fik styr på al vores bagage inden hjemrejsen.