Hvordan oplever børn at være i Berlin. Du kan læse om mine børns oplevelser lige her.

Berlin i børnehøjde

Vi var en tur i Berlin i sommeren 2018, da pigerne var 4 og 6 år. Da vi kom hjem, bad jeg pigerne om at fortælle om deres oplevelser, mens jeg optog dem. Det fik vi denne sjove og forvirrende historie ud af. 

Eva: Vi var i Berlin i zoologisk have. Vi så elefanter og var på en legeplads.

Lea: Og vi så giraffer og pingviner og sæler og geder. Og vi så mange nye mennesker. Der var tusind!

Eva: Og vi så mange nye legepladser.

Lea: Jeg prøvede at komme op på den store rutsjebane, men jeg blev alt for bange. Den mindste gik virkelig hurtigt. Og vi fik nye bamser.

Eva: Jeg fik en abe og Lea fik en isbjørn.

Eva: Vi kørte med tog og så med færge og tog igen og så skulle vi skifte til et andet tog.

Lea: Ejjj Eva, det gadt jeg og sige. Vi kørte i tog og færge og tog.

Eva: Den første dag var det regnvejr.

Lea: Vi fik paraplyer

Eva: Vi så hele Berlin da vi var oppe i tv-tårnet. Vi fik det bedste mad og vi fik 4 forskellige kager. Vi fik black forrest og gulerodskage og chokoladekage og en til. Nårh ja, det var cheesecake. Og hvis man ikke ved det, så betyder cheese ost og cake betyder kage. Ostekage! Ad! Jeg spiste ikke noget af den.

Lea: Og jeg spiste hele min kage og jeg spiste al min spaghetti. Og sovs.

Eva: Jeg spiste lidt af daddys burger og al min spaghetti.

Lea: Og daddy prøvede at spise et stykke af min kage, men det ville jeg ikke have.

Eva: Men han tog et stykke da du ikke kiggede.

Lea: Ej ej, gjorde han? Det tror jeg ikke.

Eva: Det var sjovt at det drejede rundt.

Lea: Ja, jeg blev helt rundtosset. Puuuha.

Lea: Det var også trampoliner.

Eva: Og vi hoppede rundt og rundt og fra den ene til den anden.

Lea: Ihh Eva. Det gadt jeg og sige og nu har du lige sagt det.

Lea: Vi kørte i bussen og vi sad oppe i toppen.

Eva: Der var så varmt, at man næsten ikke kunne trække vejret.

 Lea: Muren er der fordi nogen kæmper og de blev døde.

Eva: For 2000 år siden ved den mur, så var det at nogen var på den ene side af muren og så var der nogen på den anden side. Vi gider ikke og have at det sker i Danmark, for så er det at vi aldrig kan se vores mor. Måske er det at nogen i vores famile kommer på den anden side af muren og så kan vi ikke se dem før 2014.

Lea: Og så skete det at jeg slog mig i min pande, da vi skulle ud igen. Og så kom jeg hen til mor og fik noget koldt på.

Eva: Det var da vi løb ved stenene. For 2014 år siden var der to lande der kæmpede fordi de ikke kunne lide hinanden. Og så var det at de blev begravet lige der ved stenene og dengang levede vores oldemor.

Lea: Men hun er ikke død jo. Og de andre løb så stærkt og gemte sig. Og vi troede at der var en legeplads man kunne gemme sig på.

Eva: Det hed krig. Og når man er der, skal man være helt musestille. Man kan kun lige lege gemmeleg. Men det er meget svært at finde hinanden igen, for der er kun sten. Så hvis de spørger hvor man er, så skal man sige at man er bag ved en sten, men så ved de ikke hvad for en sten man er bag ved og så er det at det bliver et problem.

Lea: Ja, men det glemte mig og Eva, så jeg hoppede bare frem så de kunne finde mig.

Eva: Nu har vi fortalt det hele.