Kender du det, når man bliver blæst bagover ved synet af et af naturens vidundere? Når man befinder sig et sted man har drømt om at besøge og bliver overvældet af stedets skønhed? Når man tænker "Wow, tænk at jeg er lige her lige nu". Sådan havde jeg det rigtig mange gange i Australien.

Kings Canyon, Et af de smukkeste steder i Australien

Australien er et af verdens største lande – faktisk 180 gange større end Danmark – og ligger lidt afsides på verdenskortet i forhold til resten af verden. Det siger derfor sig selv at det er et land med kontraster og med en meget anderledes natur end vi oplever i Danmark.

Under vores 6 uger lange besøg sidste år oplevede vi både storby, regnskov, ørken og hav. Og selvom storbyer kan være fine og særprægede, så er det naturens skønhed, som giver mig de største wow-følelse. For mig er de smukkeste steder, der hvor jeg bliver blæst bagover af synet og hvor det også giver en følelse af ro.

Serpentine Falls, et af de smukkeste steder i Western Australia

Serpentine Falls

Vandfaldet og den store bundløse dam i Serpentine National Park er, på trods af at der ofte er mange mennesker, et sted der emmer af ro.

Kings Canyon

Kings Canyon var et af de største WOW’s for mig. Det skulle egentlig bare være et stop på vej til Uluru, som jeg havde glædet mig allermest til. Men det var vores første møde med den røde ørken og det var så overvældende fantastisk at se og helt klart et af de smukkeste steder i Australien.

Aftenudsigt til Uluru Ayers Rock

Uluru

Jeg har haft Uluru på min bucket list siden første gang jeg var i Australien for 30 år siden og jeg blev ikke skuffet. Især var det fantastisk at være helt henne ved stenen, røre ved den og se aboriginiernes hellige steder.

Vandfald i regnskoven i Kuranda

Kuranda

Fra Cairns tog vi med toget til Kuranda. Det en tur op gennem regnskoven i bjergene med et veterantog. Det var fantastisk smukt og bød på udsigt til rigtig flotte vandfald.

Townsville

Ligner det ikke bare paradis? Billedet er taget på strandpromenaden lige ved siden af den største vandlegeplads vi har set. Stranden er desværre lukket om sommeren pga farlige gopler. Ellers havde det været perfekt med en dukkert.

Australien

Airlie Beach

Fra vores Hotel i Airlie Beach havde vi den smukkeste udsigt over havet med Whit Sundays øerne i baggrunden. Hotellet lå helt perfekt så vi kunne se solen stå op over havet og gå ned over bjergene.

Fraser Island, Australien

Fraser Island

Der er bare noget specielt over solnedgange og på Fraser Island var det endnu mere specielt. Der blev næsten lavet et event ud af solnedgangene hver aften fra resortets side. Og det var virkelig et af de smukkeste steder at se solnedgang.

Sandboarding på Moreton Island

Moreton Island

Sandboarding på Moreton Island var simpelthen så sjovt, selvom vi faktisk ikke var med til rigtig sandboarding, men havde vores egen lille sandfest. Det var vildt at køre gennem regnskov og pludselig befinde sig i noget der ligner en ørken, med sand så langt øjet rakte.