Fraser Island - også kaldet dingo-øen (og bedre kendt som mygge-øen i vores familie) - bød på en af de oplevelser, som pigerne bedst kan huske. Nemlig da vi stod ansigt til ansigt med en dingo en mørk aften på vej til vores feriehus efter at have nydt solnedgangen på stranden.

Fraser Island, Australien

Fraser Island ligger ud for Australiens Østkyst lidt nord for Brisbane og er verdens største sandø. På trods af sandet består størstedelen af øen af regnskov og øen har 40 ferskvandssøer. Det er muligt at se hele øen både på vandreture og i firhjulstrækker. Man kan bl.a tage på hval-safari, se et berømt skibsvrag, bade i Lake McKenzie eller gå en tur i regnskoven. Hvis vi havde haft længere tid ville helst sikkert have set meget mere end vi gjorde. Vi havde kun 1,5 dag på øen og vi prioriterede afslapning og aktiviteter på vores resort.

Dingoerne på Fraser Island menes at være de eneste racerene dingoer i Australien, da dem på fastlandet har parret sig med hunde. Der er mange restriktioner på øen for at undgå at dingoerne overfalder folk. På færgen på vej til øen hænger der plakater og der bliver uddelt flyers, så alle kender reglerne.

Til infomødet på vores resort, fortalte rangerne også om sikkerhedsregler i forhold til dingoer. De fortalte samtidig, at en ung dingo åbenbart havde fundet en smutvej gennem hegnet og var blevet spottet indenfor resortets indhegning dagen før. Vi blev derfor instrueret i hvad vi skulle gøre, hvis vi så den, hvem vi skulle kontakte og hvordan vi skulle tilkalde hjælp. Det var umiddelbart lidt foruroligende lige når man hører det. Især når man rejser med to små børn. Men de forklarede, at der ikke var nogen fare, når bare vi tog vores forholdsregler. Vi havde set et par dingoer da vi var i Kings Canyon og Uluru, så jeg var ikke som sådan nervøs.

Skilt på Dingo-øen, Fraser Island
Båden til Fraser Island og Kingfisher Bay Resort

Kingfisherbay Resort

Vi havde lejet et feriehus på Kingfisher Bay Resort. Huset var ret stort og i forskudte plan. Der var stor stue, køkken, badeværelse og flere soveværelser. Mindre kunne sagtens have gjort det, men hold op hvor var det lækkert.

Kingfisher Bay Resort er ret stort og består både af hytter, feriehuse, villaer og et stort hotel, så der er muligheder for både store familier, par, backpackere. Ved hotellet er der flere restauranter, pools, legepladser og indkøbsmuligheder. Der er masser af spændende aktiviteter på resortet, som man kan deltage i. Vi forlod faktisk kun resortet for at gå ned på stranden, som egentlig hører med til resortet, men ligger uden for indhegningen, som burde være dingo-frit område.

Vi brugte vores ankomstdag på at komme på plads i vores hus, gå rundt i området, lege på legepladsen og nyde stranden.

Australia Day

Dagen efter var det Australia Day og det er noget der bliver fejret i stor stil i Australien. Jeg har før deltaget i Australia Day i Perth med festfyrværkeri, en masse feststemte mennesker i Kings Park og en masse “Aussie Aussie Aussie, oy oy oy”. På Fraser Island var det lidt mere afdæmpet, men meget hyggeligt. Der var flag alle steder. Folk havde iført sig nationale t-shirts, badetøj, sko, håndklæder og malet sig i ansigterne. Vores ranger delte lammingtons ud ved poolkanten og restauranterne havde forskellige Australia Day menuer. Folk var generelt i festligt humør hele dagen. Om aftenen blev der festet over hele resortet.

Vi deltog i et Bush Tucker Talk and Taste-arrangement, hvor en kok og en tjener præsenterede en udvalg af bær, blade og nødder som vokser vildt på Fraser Island. De fortalte om hvordan de forskellige ting blev tilberedt i deres restaurant, om hvordan aboriginals historisk har brugt dem og om deres forskellige egenskaber. Imens blev der tilberedt kænguru, krokodille og emu på grillen og vi fik lov til at smage på det hele. Det var et spændende arrangement.

Om aftenen spiste vi på en restaurant ved stranden og nød den smukke solnedgang.

Australia Day. Australiens nationaldag

Mødet med dingoen

Det var på vej hjem fra stranden på Australia Day at vi mødte dingoen. Solen var gået ned og når solen går ned i Australien, så er det rigtig mørkt. Der var kun enkelte lamper, som lyste vejen mellem de høje træer op og vi havde lige gået og snakket om at passe på slanger, edderkopper osv. da vi så dingoen komme gående mod os længere oppe ad vejen.

Vi huskede hvad vi havde lært både på Fraser Island-færgen og af personalet på stedet: Vær stille, gør dig høj, hold armene tæt til brystet, gå langsomt baglæns og gem Lea væk! Dingoen traskede roligt lige forbi os og der var ikke noget farligt i situationen, men det fik alligevel hjertet til at hoppe en gang. Pigerne snakker stadig tit om det “Kan I huske dengang vi mødte en dingo…”. Men de husker heller ikke at have været bange. Kun at det var spændende.

Fraser Island var sidste stop på vores roadtrip fra Cairns. Herfra kørte vi til Brisbane og afleverede bilen.