At stå ved Grand Canyon er en overvældende og uforglemmelig oplevelse. Det er en af de mest ikoniske naturskønheder i verden og en af de dybeste kløfter skabt af naturen.

Grand Canyon

Vi havde to overnatninger i Grand Canyon National Park på vores tur tværs over USA i autocamper. Vi var startet i Californien og skulle ende i Washington DC og gerne nå at have et par dage der, inden vores ferie var slut. Ellers kunne vi godt have brugt mange flere dage ved Grand Canyon.

En dag skal vi tilbage. Og så bliver det både med en vandretur ned til bunden og en tur med helikopter henover kløften!

Vi ankom til campingpladsen, som lå inde i selve parken, om eftermiddagen. Campingpladsen lå i gå-afstand til kløften, så vi gik selvfølgelig afsted så snart vi havde parkeret autocamperen.

Det første, der slog os, da vi nåede kanten af Grand Canyon, var det utrolige syn. Denne enorme kløft strækker sig kilometer efter kilometer i begge retninger, og udsigten er næsten uendelig. Det er som at se et naturfænomen i gigantiske dimensioner, og det tager vejret fra dig.

Grand Canyon

Grand Canyon er kendt for sine forskellige farver og lag. De røde, orange, brune og gule nuancer af klippesiderne ændrer sig hele dagen med solens vinkel og belysning, hvilket skaber en utrolig farvepalet, der er næsten surrealistisk. Solopgang og solnedgang bringer særlige magiske øjeblikke, når klippesiderne gløder i gyldne nuancer.

Grand Canyon er så enorm, at det er svært at forstå dens skala. Du føler dig som en lille prik i sammenligning med det storslåede landskab, og det får dig til at indse, hvor magtfuld og imponerende naturen kan være.

Til trods for de mange besøgende kan Grand Canyon være utrolig stille. Denne stilhed er næsten overvældende og inviterer til refleksion og ro. Du kan høre vinden hvisle, fuglene synge og måske et fjernt ekko af en turistgruppes glæde, men ellers er det enestående stille.

Stående ved Grand Canyon føler du en dyb ydmyghed over for naturens storslåede kræfter og tidens indvirkning på landskabet. Klipperne og canyonen har været formet over millioner af år, og det er umuligt ikke at blive imponeret over den enorme tidsmæssige skala, det repræsenterer.

Udover at beundre udsigten kan du også udforske Grand Canyon til fods eller med mulekøretøjer. Der er mange vandrestier, der fører ned i kløften, og hvert skridt giver en ny oplevelse og udsigtspunkt. Vandreture i Grand Canyon er en oplevelse i sig selv, da du går gennem de forskellige lag af klipper og vegetation.

Grand Canyon er også hjemsted for en rig biodiversitet. Du kan se dyreliv som ørne, hjorte, bighornsskildpadder og klapperslanger. At observere disse skabninger i deres naturlige habitat tilføjer en ekstra dimension til oplevelsen.

På tur med Pink Jeep Tours

Vi debaterede længe på vores første aften om hvad vi skulle lave næste dag. Vi havde så kort tid og ville gerne have det bedste med derfra. Mulighederne er uendelige, og med forbehold for tid, pris og ønsker fra både børn og voksne faldt valget på en guidet tur med Pink Jeep Tours. Og det skuffede ikke.

Vores guide var virkelig erfaren og havde nogle gode historier at fortælle og vi delte jeep med et sødt ældre ægtepar fra Arizona, som var afsted for at fejre 40 års bryllupsdag, så det var en virkelig god tur. 

Vores guide havde boet inde i parken i rigtig mange år og tog os med til de rigtig gode steder ved kløften, så vi fik udsigten fra mange forkellige vinkler. 

Turen tog omkring 4 timer og bagefter så vi en film om Grand Canyon i Visitors Centrets biograf. Filmen var inkluderet i prisen og var virkelig spændende og lærerig.

Pink Jeep Tours Grand Canyon
Grand Canyon
Grand Canyon

Camping i Grand Canyon

Der er masser af muligheder for overnatning, både udenfor og inde i parken. 

Vi boede i Trailer Village, som ligger i gå-afstand fra Mather Point udsigtspunkt  og Visitors Center med butikker og café. Det er et hyggeligt campingområde, hvor der både morgen og aften kommer kronhjortefamilier på besøg. Eneste minus var at der ikke var bad på området, men så var der mulighed for at køre eller tage shuttle bus til et andet campingområde. Og samtidig få vasket tøj på vaskeriet.