Kan man tage små børn med til Great Barrier Reef? Selvfølgelig! Om det så er pengene værd er en helt anden snak.

Børn på Great Barrier Reef, Australien

Kan man tage små børn med på Great Barrier Reef? Det var et spørgsmål, vi stillede os, inden vi tog af sted. Alligevel besluttede vi os for at gøre det, og vi havde en sjov dag med masser af spændende oplevelser. Men var det alle pengene værd? Måske.

For os var det bare en nødvendighed at besøge Great Barrier Reef, når vi var så tæt på Australiens østkyst.

Da vi steg om bord på båden, sejlede vi tidligt om morgenen fra Cairns. Dagen begyndte med lidt regn og blæst. På båden fik vi tilbudt kaffe, frugt, kager og piller til søsyge. Jeg besluttede mig for at tage en søsygepille bare for en sikkerheds skyld. Alligevel følte jeg mig en smule søsyg på den første del af turen, og det gjorde det desværre svært at nyde det hele. Nogle af de andre om bord havde det meget værre end mig.

Great Barrier Reef

Det tog omkring en time at nå frem til revet, og det meste af tiden blev brugt på at give dem, der skulle dykke, instruktioner. Der var kun en lille gruppe af os, der havde valgt at snorkle, så vi fik ikke så mange instruktioner. Men besætningen var meget omhyggelig, dygtig og glade. Vi tilbragte otte timer på båden, og der var en del ventetid, men mine piger klarede sig så godt. De brugte tiden på at beundre havet, tegne og kigge på de andre mennesker. De var de eneste børn på båden.

Vi gjorde to stop ved Great Barrier Reef, og mens vi sejlede fra det ene sted til det andet, blev der serveret en lækker frokostbuffet. Der var masser af lækre retter, især fisk og skaldyr.

Da instruktørerne briefede os, sagde de, at hvis man følte sig søsyg, skulle man hoppe i vandet. Så det gjorde jeg selvfølgelig, men det hjalp ikke rigtig. Faktisk føltes det værre. Så jeg snorklede kun i kort tid. Desværre var himlen overskyet, og der havde været blæst tidligere, så havet var ikke så klart og farverigt, som jeg havde håbet. 

Min datter, iført våddragt, redningsvest og redningskrans og med en sød instruktør ved sin side, svømmede ud til revet og havde en fantastisk oplevelse. Hun så en masse fisk, en enkelt Dory og endda en skildpadde.

Børn på Great Barrier Reef

Er det så pengene værd?

Konklusionen er, at det ikke var den bedste dag, vi var afsted, fordi vejret var overskyet, og havbunden var mudret. Så vi fik desværre ikke set alle de smukke farver.

Jeg vil anbefale, at børnene er lidt ældre end mine (præcist 6 og næsten 4 år), og at de er komfortable i vandet, så de kan få mest muligt ud af turen.

Personligt synes jeg ikke, at det var en stor og uforglemmelig oplevelse. Det havde helt sikkert været anderledes, hvis vejret havde været bedre og jeg havde set det flotte rev jeg havde drømt om. Og hvis jeg ikke havde været søsyg! Lillesøster havde vist heller ikke lyst til at gentage succesen.

Men for Storesøster var det en stor dag. Hun overvandt en kæmpe hurdle og viste stort mod, da hun iførte sig våddragt og sprang i vandet. Hun fik virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige og var tydeligt stolt af sig selv. Og bare af den grund, var det alle pengene værd.