I autocamper tværs over USA

Fra Californien i vest til Virginia i øst plus 12 stater ind imellem. Vores tur tværs over USA er det længste og mest fantastiske roadtrip vi har været på.

I sommeren 2023 lejede vi en autocamper og kørte 5500 km tværs over USA på to uger. Vi ville meget gerne have brugt meget længere tid på turen, men ferietid og budget rakte ikke til mere, da vi også ville have nogle dage med familien i Washington DC inden vi skulle tilbage til Danmark. Så sådan måtte det være. Næste gang må vi tage et par måneder.

Men uanset, så var det en fantastisk tur og vi fik set en masse af det vi havde drømt om og fik uforglemmelige oplevelser ind på kontoen.

Vi havde på forhånd lagt en halv plan. Vi havde udpeget steder som vi absolut skulle se og havde booket plads til autocamperen, så vi var sikre på at have et sted at overnatte. De fleste af de steder var på vestkysten. Det der skulle krydses af på bucket listen var Yosemite National Park, Solvang, Ghost Town, Las Vegas og Grand Canyon. Det blev det! Og vi oplevede så meget mere end det.

Resten af ruten mod Virginia havde vi en løs plan for. Den endte med ikke at holde, så der var vi glade for, at vi ikke havde sat os fast på noget. 

I autocamper tværs over USA
På vej tværs over USA

Skidt start på ferien

Planen om et roadtrip tværs over USA opstod fordi Nat skulle arbejde i Vancouver i en uge. Det ville derfor give god mening at pigerne og jeg fløj til vestkysten for at mødes med ham, så vi kunne ende på østkysten hos familien. 

Vi ville starte turen i Yosemite National Park og planen var derfor at mødes i Fresno. Nat skulle lande i Fresno om eftermiddagen, så han kunne hente autocamperen og handle lidt ind til turen. Vi ville så lande sent om aftenen og derfor havde vi booket et hotelværelse tæt på lufthavnen, så vi kunne få en god nats søvn og starte vores roadtrip tidligt næste morgen. 

Men så nemt skulle det ikke gå.

Pigerne og jeg skulle mellemlande i Chicago inden vi skulle flyve videre til Fresno. Vi landede rettidigt, men pga uvejr tidligere på dagen, var der så mange fly, at der ikke var en gate til os. Da vi endelig kom af flyet var vores næste fly lettet. Efter timevis af kaos blev vi ombooket til at fly næste morgen, hvor vi dog også lige skulle skifte fly i San Fransisco. 

Så fik vi også prøvet at overnatte i en lufthavn.

Vi ankom til Fresno kl 15 næste dag. Trætte, men klar til alle de oplevelser som vores roadtrip tværs over USA skulle give os. 

Grand Canyon
Roadtrip tværs over USA

Rute og oplevelser

Vi startede vores roadtrip tværs over USA lige udenfor Yosemite National Park, hvor vi havde booket en campingplads i to nætter. Vi kom jo lidt sent af sted i forhold til planen, så vi blev på pladsen resten af dagen, hvor vi benyttede tiden til at komme på plads i autocamperen, svømme i poolen og handle i byens lille købmand.

Dagen efter kørte vi så ind i parken. Og sikken en oplevelse!

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Yosemite National Park, er fuldstændig fantastisk

Læs her om hele vores oplevelse i Yosemite National Park

Da vi kørte fra Yosemite var planen at køre til Pismo Beach og bruge hele dagen på at slappe af på stranden. Vi nåede også frem og fandt en af USA’s mange gratis overnatningspladser. Det var den eneste nat på turen, hvor vi ikke havde haft held med at booke plads på en af de officielle campingpladser. Der var enten optaget eller også kunne man ikke booke en enkelt overnatning fordi det var weekend. 

Det var en smuk gåtur ned til stranden gennem et stort naturområde, men da vi kom frem var vinden så stærk at sandet føg om ørerne på os. Derudover var der et stort skilt med ‘Badning forbudt’ pga. alger. 

Der røg den stranddag, så vi besluttede at køre videre på vores rute, så vi kunne spare lidt tid den efterfølgende dag. 

Vi fandt en skøn campingplads i Buellton, som ligger 10 minutter fra Amerikas Danske Hovedstad; Solvang.

Solvang

Solvang var en stor overraskelse. Vores forventninger var helt nede og vi troede egentlig at det bare var et par butikker, der solgte danske souvenirs. Men det var meget mere end det.

Læs mere om vores besøg i Solvang

Først på eftermiddagen satte vi kursen mod øst og ud mod ørkenen. Vi havde fundet et sted lige i udkanten af Mojave-ørkenen med det uhyggelige navn Ghost Town, hvor vi havde booket to overnatninger.

Ghost Town

Ghost Town var en lige så stor overraskelse som Solvang. Vi havde ingen forventninger og vidste ikke meget om stedet på forhånd.

Læs mere om vores ophold i Ghost Town

Fra Ghost Town satte vi kursen mod Las Vegas i staten Nevada.

Las Vegas

Las Vegas var varm og larmende, men super spændende at opleve. Vi boede på en autocamperplads ved hotellet Circus Circus.

Vi forlod Las Vegas om morgenen for at køre mod Grand Canyon i Arizona.

Noget af turen tog vi på Route 66. Det er helt sikkert ikke det mest spændende stykke af den rute, men så kunne vi sige at vi også havde prøvet det.

Grand Canyon var lige så storslået som jeg havde forestillet mig. Og mere til. Det tager næsten pusten fra en, når man kigger ud over kløften. 

Vi boede to nætter på en campingplads i gå-afstand til kanten af kløften og vi nåede at nyde udsigten fra flere forskellige udsigtsposter på en guided tur i jeep. Men det er slet ikke nok. Vi skal helt sikkert til Grand Canyon igen en dag.

Næste gang skal det være både med helikoptertur henover kløften og vandretur ned til bunden

Grand Canyon

Ingen fotos eller videoer fra Grand Canyon kan måle sig med hvordan det er at stå på kanten af kløften og se det hele med egne øjne.

Læs mere om vores oplevelser i Grand Canyon

Efter vores dage i Grand Canyon var planen, at vi skulle finde et sted at overnatte i Navajo Nation og så køre til Four Corners Monument på vej til vores allerede bookede campingplads i Colorado. Men på det tidspunkt var vi nærmest mættede af oplevelser og pigerne ville gerne hurtigst muligt hjem til familien i Washington DC. Samtidig var der ikke så langt som vi egentlig havde forestillet os, så vi fik ændret vores booking til en dag tidligere og så kørte vi direkte til Four Corners Monument.

Four Corners

Four Corners Monument ligger ret øde i indianerreservatet Navajo Nation lige hvor staterne Arizona, Utah, Colorado og New Mexico mødes.

Fra Four Corners kørte vi til Ute Mountain i Colorado, som kun lå en times kørsel derfra. Vi havde booket campingpladsen alene pga. at de havde en pool og vi havde tænkt, at det nok var tiltrængt for pigerne, som elsker vand.

Desværre var poolen lukket pga renovation, hvilket vi først fandt ud af da vi troppede op iført badetøj og med alt vores udstyr. Øv øv. 

Til gengæld var badefaciliteterne på campingpladsen helt i top – hvilket vi havde fundet ud af undervejs på turen, ikke var en selvfølge. Så vi fik et dejligt bad og så tog vi på en lækker restaurant på et hotel i nærheden.

Vores autocamper på vej tværs over USA

Så skulle der køres

Fra Ute Mountain i Colorado gik det stærkt. Vi havde nået det vi allerhelst ville se og så ville vi bare gerne hjem til farmor og kusinerne. 

Vores oprindelige plan var at køre gennem sydstaterne, men selvom vi havde ‘vundet’ en ekstra dag, ville vi ikke have meget tid til at se noget som helst, så vi blev enige om at tage den mest direkte vej og køre så meget som vi (dvs Nat) orkede hver dag. Hvis vi var heldige kunne vi lande i Washington DC før tid og få lidt mere tid med familien. 

Vi kørte i 5 dage for at nå frem. Målet var 500 miles om dagen, som svarer til 6-8 timers kørsel og det holdt meget godt.

Turen gik gennem ørkenen, over Rocky Mountains, prærien, frodige West Virginia og den altid travle østkyst til Washington DC.

Rocky mountains på vores vej tværs over USA

Dag 1

Ute Mountain ligger i det sydvestlige hjørne af staten Colorado, hvor der er ørkenlandskab. Men vi havde ikke kørt længe før vi nåede det frodige Rocky Mountains. Og sikken en kontrast fra ørkenen. 

Bjergområdet byder på sneklædte tinder, dybe kløfter, krystalklare søer og vilde blomsterenge. Man kan ikke undgå at blive betaget af den storslåede udsigt og den overvældende følelse af fred, som dette naturlige paradis tilbyder. 

Vi kørte gennem bjergene i omkring 5 timer inden vi var igennem og resten af dagen var det kun prærielandskab.

Vi havde regnet med, at vi kunne nå til Kansas inden dagen var omme, men da vi nærmede os grænsen, fik vi advarsler om uvejr på vores telefoner. Og som Lea nævnte, så skal man ihvertfald ikke være i Kansas, hvis der kommer en tornado. Så vi fandt en lille plads til vores autocamper, så vi var i sikkerhed for uvejret. Som ikke kom. 

Dag 2

Dag 2 stod vi tidligt op og begav os ud på en lang (og ret kedelig) køretur over prærien og gennem hele Kansas til Missouri, hvor vi fandt en hyggelig plads med pool og med en skøn mexikansk restaurant i nærheden.

Route 66
Made it to Virginia. Roadtrip tværs over USA

Dag 3

Dag 3 nåede vi gennem 3 stater. Nemlig Illinois, Indiana og til sidst Kentucky, hvor vi fandt et smukt, lille, fredfyldt sted at overnatte. Natten var dog knap så fredfyldt, da et voldsomt uvejr drev forbi, så det blev ikke til så meget søvn for de voksne i camperen. Pigerne sov heldigvis fra det hele.

Dag 4

Også på dag 4 nåede vi 3 stater. Den ene er måske lidt snyd at tælle med, men alligevel. 

Vi kørte fra Kentucky tidligt om morgenen og lige da vi krydsede grænsen til West Virginia gik det op for os, at vi også kørte langs grænsen til Ohio. Så vi tog turen over Ohio River og så os lidt omkring, inden vi igen krydsede floden lidt længere østpå.

Midt på eftermiddagen krydsede vi så grænsen til Virginia. Og selv om det er hjemstaten, så var der alligevel et stykke vej til Washington DC, så vi valgte at overnatte i Shenendoah Valley.

Dag 5

Den sidste køredag burde være en lille tur på 2-3 timer, men endte med at være næsten 5 pga. trafikken. 

Vi landede hjemme hos min svigermor midt på eftermiddagen og fik pakket lidt ud af autocamperen inden Nats søster, bror og pigernes kusiner kom til aftensmad. 

Det passede helt perfekt at have en ekstra dag inden autocamperen skulle afleveres, for det gav os tid til at få den tømt helt og gjort den ren indvendigt inden. Med alt det rod 4 mennesker kan lave på 2 uger, ved jeg ikke hvordan vi skulle have fået pakket sammen og gjort rent på afleveringsstedet. 

Washington DC

Vi havde 3 og en halv dag i Arlington og Washington og den stod på ren familiehygge med shopping, baseball, leg i poolen og fødselsdagsfest.

Der var ingen sightseeing i hovedstaden denne gang. Men vi har også set det meste flere gange. 

Læs også:

16 tips til dig der skal til Washington DC

6 dagsture fra Washington DC