Island - i vores fodspor

Komplet rejseplan og guide til vores 5 dage i Island i 2019. Pigerne var 7 og 5 år.

Vores sommerferie 2019 gik til USA, nærmere bestemt New England, hvor vi også var i 2016. Vi besluttede os til et par dage i Island på vej derover.

Planen var egentlig at tage til Island på vej hjem, så vi kunne komme over jetlag i etaper. Men timingen passede ikke rigtig med den amerikanske families mulighed for at holde ferie og Evas skolestart.

Vi havde 5 forrygende fantastiske dage i Island, og selvom det kan synes kort – og vi faktisk gerne ville have blevet lidt længere – så syntes vi egentlig, at vi fik oplevet rigtig meget på de få dage.

Jeg har skrevet vores rejseplan længere nede, så du kan se præcis hvordan vi havde planlagt vores ferie og hvad vi oplevede de forskellige dage. Jeg håber du også får lyst til at tage familien med til Island.

Island med børn

Jeg har drømt om Island i mange år, men jeg har altid forestillet mig, at det var en tur vi skulle tage, når børnene blev meget ældre. I mit hovede var Island ikke et sted for mindre børn, med den barske natur og mange stejle klipper.

Da vi først havde snakket om muligheden for at tage af sted, og jeg havde sat mig lidt ind i landet, kunne jeg godt se at jeg var lidt for meget pylremor . Selvfølgelig er Island for børn. De bor der jo selv!

Pigerne var 5 og 7 år, da vi var der og de elskede det. Det gjorde vi alle fire. Der er masser af ting for børn på Island og det er slet ikke farligt. Langt fra!

Overnatning

Vi havde booket en lille lejlighed øverst oppe i det fineste lille guesthouse i Reykjavik. Butterfly Guesthouse ligger meget centralt i Reykjavik, kun 2 gader fra havnen, hvilket var helt perfekt, fordi der var masser af spisesteder og vi kunne gå til båden, da vi skulle på hvalsafari.

Sommerfuglehuset ejes af Jon, som også selv bor der. Jon har boet lidt i Norge og han taler endda også dansk. Og så lærte han pigerne nogle islandske ord, hvilket de syntes var helt fantastisk, selvom det var lidt svært at udtale ordene.

Vores rejseplan i Island

Dag 1

Vi ankom til Island sidst på eftermiddagen og kørte direkte til vores guesthouse. Vi brugte resten af dagen på at komme på plads i vores lejlighed og gå lidt rundt og se Reykjavik og især området omkring havnen.

Havnen i Reykjavik er rigtig hyggelig. Der ligger masser af spændende både i havnen, som man kan bruge lang tid på at studere. Der er ishuse og et kæmpe skakspil på kajen. Og så er der skønne restauranter med de lækreste fiskeretter. Man kan selvfølgelig også få andet end fisk og der er endda mulighed for fastfood, selvom McDonalds ikke har trængt sig ind på Island endnu.

Dag 2

Eva vågnede allerede kl 5 om morgenen og i en lille lejlighed går der ikke lang tid før alle er vågne. Vi var derfor ude af døren før kl 7 for at køre The Golden Circle. Det var det smukkeste syn at køre mod bjergene tidligt om morgenen, hvor skyerne hang lavt over bjergtoppene.

Første stop var Thingvellir national park, hvor vi blev overvældet af total stilhed og frisk og sprød luft. Det var simpelthen en smuk oplevelse.

Senere kørte vi til Kerid vilkankrater, det geotermiske område Geysir og Gullfoss-vandfaldet. Fantastiske syn!

Dag 3

Jeg havde bestilt en tur på hvalsafari fra morgenstunden. Vi boede heldigvis så perfekt tæt på havnen, at vi kunne gå derhen på 10 minutter

Om eftermiddagen tog vi i Reykjavik Zoo, som er mere end familiepark end end zoo. Der er lidt køer, grise, geder og høns. Og selvfølgelig et par islandske heste, som børn kan få en trækketur på ryggen af.

Der er også en stor legeplads og forlystelsespark. De fleste af tingene kostet dog penge at prøve.

Dag 4

Dagen stod på endnu en lang køretur. Denne gang langs Islands sydkyst. Vi kom knap så tidligt afsted som da vi skulle på The Golden Circle.

Målet var at køre til byen Vik i Myrdal, ca 200 km øst for Reykjavik.

På vejen stoppede vi ved vandfaldene Seljalandsfoss og Skogafoss.

Ved Vik gik vi tur på The Black Sand Beach og fik endelig set de nuttede søpapegøjer.

Dag 5

Sidste dag på Island skulle vi videre til USA, men der var først afgang sidst på eftermiddagen. Vi syntes derfor det passede perfekt med en tur i Den Blå Lagune, som ligger i nærheden af lufthavnen.

Det var virkelig en oplevelse af de bedre, på trods af de mange mennesker og det var en dejlig måde at afslutte en skøn miniferie på Island.