Vi boede på Kemi SnowCastle resort, da pigerne og jeg var på vinterferie i Lapland. Et sted jeg i den grad kan anbefale.

Kemi SnowCastle Resort, Seaside Glass Villas

Kemi SnowCastle er verdens største sneslot og ligger i Lapland, lige ud til Den Botniske Bugt. Sneslottet bliver bygget fra bunden hvert år og er klar midt i januar og bliver stående indtil midt i april. Det er bygget i ren sne uden nogen former for understøtning. I år 2025 vil det være 30. gang sneslottet bliver bygget.

Inde i sneslottet er der ca. 20 hotelværelser, hvor man kan få lov til at tilbringe natten på en stor isblok dækket med rensdyrskind. Resortet har soveposer til rådighed, så man kan holde varmen hele natten i -5 grader. Hvert værelse er dekoreret individuelt med flotte udskæringer i sneen.

Inde i sneslottet er der også et lille kirkerum, hvor flere par bliver gift hvert år. Der er flotte dekorationer på væggene og en masse skulpturer lavet i is. Der er tilmed en rutsjebane, hvor mindre børn kan få lang tid til at gå.

Og så er der selvfølgelig baren og restauranten. Det er så flot lavet og virkelig en oplevelse. I baren kan man nyde alle mulige shots serveret i isglas eller fx et glas dejlig varm skovbærjuice. I restauranten kan man både spise frokost og middag. Man skal bare bestille både bordet og menuen i forvejen.

Glass Villas
Restaurant i sneslottet

Middag i dybfryseren

Vi havde booket middag i sneslottets restaurant. Jeg synes det var en fantastisk oplevelse. Pigerne var ikke begejstrede, fordi det var så koldt og maden ikke var specielt børnevenlig. Men bagefter synes de, at det havde været alletiders og de glædede sig til at fortælle deres venner, at de havde spist aftensmad i en fryser.

Inde i restauranten er temperaturen konstant på -5 grader. Alt er lavet af sne og is, bortset fra stolene, som er træstubbe beklædt med rensdyrskind. Der er tæpper på alle pladser, som man kan pakke sig ind i under middagen.

Når man bestiller bord i restauranten skal man samtidig bestille hovedretten. Jeg valgte fisk til mig selv og kylling til pigerne.

Da vi kom fik vi en lille appetizer af rensdyrmousse og skovbær. Forretten var pastinaksuppe med svampetopping. Til dessert var der frugt med vaniljecreme. Alle retter smagte fantastisk, men man skal skynde sig at spise, inden maden bliver kold.

Det er ikke en restaurant hvor man lige bliver hængende og drikker ud eller hyggesnakker efter maden. Vi var færdige på tre kvarter og vi var ikke engang de første til at forlade restauranten.

Receptionen

Lige ude for sneslottets indgang ligger receptionsbygningen. Her er der informationsskranke og mulighed for at købe lidt souvenirs, pejseområde med dejligt bløde sofaer og et stort omklædningsrum med bagageopbevaring.

Ovenpå er der morgenmadsrestaurant, som efter morgenmaden bliver lavet om til café med salg af kaffe, te og kager.

Glass Villas

Hvis du ikke har lyst til at sove inde i sneslottet, har resortet fine moderne hytter lige ud til bugten. Det er nok det mest magiske sted jeg har overnattet. Hytterne har glassider på to af siderne, så der er udsigt over bugten. Det var fantastisk at vågne om morgenen til denne udsigt.

Hytterne har også glasloft, så man kan ligge og kigge på stjerner om aftenen. Hvis man er heldig kan man også se nordlys.

Hytterne er til to personer, men der kan laves en ekstra opredning, som vi havde. Alle hytter har stort badeværelse, tekøkken og sovepladser. Jeg havde både instant kaffe og breve til varm kakao med i kufferten og det var skønt at kunne gå ind på vores eget værelse og få noget varmt at drikke, når vi havde været ude at lege i sneen.

SnowCastle Resort

Isslottet

Imens vi var der, var SnowCastle resortet igang med en helt ny stor bygning, som bl. a skal indeholde et service center, et spaområde, en almindelig lun restaurant og et stort indendørs isslot, som skal have åbent hele året.

Bygningen var ikke helt færdig, da vi var der, men vi fik lov til at komme ind og se isslottet. Det bliver så flot og jeg ville ønske jeg kunne se det færdige resultat. Der er bar, restaurant og forskellige isskulpturer og udsmykninger, bl. a en rutsjebane, som pigerne synes var rigtig sjov.

Hvad kan man ellers lave?

Hvis du har børn med, så hold øje med de to snebolde Arttu og Terttu som dukker op på resortets område af og til. Eva og Lea var meget begejstrede for dem.

Hvis du er til klassisk musik kan du nyde en arktisk symphoni koncert i en bygning der er formet som en gigantisk snebold.

Både på Snowcastle Resorts område og udenfor er der selvfølgelig alle muligheder for at bygge snemænd og lave sneengle overalt. Man kan gå en tur i den hyggelige by Kemi. Eller man kan stå på ski eller køre snescooter på den frosne botniske bugt.

Winter Wonderland

Sådan kommer du til Kemi SnowCastle Resort

Der er ingen direkte fly fra Danmark til Kemi. Den nemmeste vej er via Helsinki. Fra København tager det ca. 1,5 time og fra Helsinki til Kemi tager det ca. 1 time og 20 minutter.

Vi havde en lang tur derop pga. et aflyst fly. Hjemturen gik til gengæld uden problemer og føltes bare som en lille smuttur. Tænk at være i Winter Wonderland så kort fra Danmark.

Jeg brugte Momondo.dk til at finde den bedste og hurtigste rute. Du kan booke din overnatning samme sted.

Hvad koster det?

Det er ikke en billig fornøjelse at tage på SnowCastle resort i Lapland, men efter min mening er det alle pengene værd. Det var en kæmpe oplevelse for os alle tre.

Man kan overnatte 2 personer i snehotellet for mellem 1.500 kr. og 4.100 kr. pr. nat afhængig af hvilket type værelse og hvilken ugedag man vælger.

En Glass Villas i første række til den botniske bugt koster ca 2.200 kr. pr. nat. Igen afhænger det af ugedag. Man skal betale lidt mere for en ekstra opredning som vi fik.

En middag i restautranten koster ca. 400 kr. Børn er halv pris.