Kenya - i vores fodspor

Komplet rejseplan og guide til vores safaritur i Kenya i 2020. Pigerne var 8 og næsten 6 år. I Kenya oplevede vi både storby og safari i 3 forskellige nationalparker.

Herhjemme er det ikke kun de voksne der bestemmer rejsedestinationer. Faktisk var det Lea som plantede frøet til en safaritur til Kenya, før hun overhovedet var fyldt 4 år. 

Vi var i Australien, da Eva fyldte 6 år og fejrede fødselsdag i varmen. Lea udbrød, at når hun fyldte 6 år, så skulle vi ihvertfald holde den i Afrika. Hvordan hun lige kom på den idé, ved jeg ikke. Men det satte ihvertfald en masse tanker i gang hos hendes rejseglade forældre. Og så gik vi stille og roligt i gang med at undersøge mulighederne. 

Vores rejseplan i Kenya

Dag 1

Vores første dag i Kenya brugte vi på at opleve Nairobi.

Det var en fantastisk dag, hvor vi blev kørt rundt i byen af  Patrick, som var vores private guide hele ugen. Vi besøgte bl.a et elefantbørnehjem, et girafcenter, spiste frokost i Karen Blixens have og fik en rundtur på hendes farm.

Du kan læse en fuld beskrivelse af vores dag her: En dag i Nairobi   

Dag 2

På vores anden dag i Kenya startede vi safarituren sammen med Patrick. Vi skulle til Amboseli National Park, som ligger i det sydøstlige Kenya. Patrick sagde, at det ville tage 4 timer at komme dertil. I virkeligheden tog det 6 timer. Og det skulle vise sig at passe med hans tidsregning for resten af turen. Sådan er det ofte i Afrika, hvor tid er en lidt anderledes størrelse end den vi kender. 

Vi fik tjekket ind på den mest fantastiske lodge, tog en svømmetur i poolen og så stod den på vores første game drive inden aftensmaden.

Dag 3

Tirsdag havde vi hele dagen i Amboseli National Park. Vi var tidligt oppe, for Patrick ville gerne vise os savannen i morgenlyset.

Vi kørte rundt hele formiddagen og kiggede på dyr og til frokost gjorde vi holdt ved Observation Hill, hvor vi spiste lækre madpakker, som vi havde fået med fra lodgen.

Efter frokost kørte vi igen rundt og kiggede på dyr.

Det var en lang dag på game drive, men hold nu op, hvor var der mange fantastiske oplevelser.

Dag 4

Næste morgen forlod vi Amboseli Nationalpark og kørte mod Lake Nakuru Nationalpark.

Undervejs stoppede vi ved Great Rift Valley for at nyde udsigten og spise frokost. 

Et par timer senere stoppede i ved Lake Naivasha, hvor vi fik en sejltur over til Crescent Island, inden vi kørte til Lake Nakuru Nationalpark.

Dag 5

Torsdag skulle have stået på morgen game drive i Lake Nakuru Nationapark, men jeg havde desværre fået tilranet mig et maveonde og var i ret sølle forfatning. Efter et besøg af en lokal læge, tog vi alligevel turen til Masai Mara Nationalpark.

7-8 timer i bil på de Kenyanske veje gør ikke noget godt for nogen og da vi kom frem gik jeg i seng og sov i 14 timer, men de andre så sig om på lodgen og fik lækker aftensmad i restauranten.

Dag 6

Fredag formiddag var jeg frisk igen og vi tog på game drive i Masai Mara Nationalpark, som er en del af Serengeti som strækker sig ind i Tanzania. 

Her fik vi set resten af de dyr vi manglede at krydse af på vores lange liste over Afrikas dyr, bl. a løver, en leopard og en gepard. 

Det var fantastisk at se de store rovdyr og jeg var glad for at være frisk nok til det.

Dag 7

Patrick havde spurgt om vi ville på game drive tidligt lørdag morgen inden vi skulle til lufthavnen. Men vi havde set alle de dyr vi ville og følte os godt fyldt op af indtryk, så vi besluttede os for at sove længe og nyde formiddagen på lodgen inden turen tilbage til Nairobi og rejsen til Zanzibar.

Alt om Kenya
Her kan du læse alle vores indlæg om Kenya
Klik her