Kings Canyon i hjertet af Australien er virkelig smuk og betagende. Der er en helt unik natur og stemning, som gjorde det til en af de helt store oplevelser i vores liv.

Kings Canyon, Et af de smukkeste steder i Australien

Vores oplevelser i Australiens røde ørken fortsatte i Kings Canyon, som vi nåede til efter en 7 timer lang køretur gennem ingenting fra Alice Springs.

Vi havde booket et værelse på Kings Canyon Resort, som er et skønt sted at overnatte i nærheden af Kings Canyon. Her er plads til både de magelige familier, backpackerne, campisterne og dem som vil have lidt ekstra luksus. Man føler virkelig, at man er i det rigtige Australien. Det er en helt unik verden.

Ligesom i Alice Springs følte vi os alene i verden. Vi så parkerede biler på området, men vi så nærmest ingen mennesker. Resortet ligger så langt væk fra noget andet, at vi hele tiden undrede os over hvor folk mon kom fra, når vi endelig så nogen.

Kings Canyon Resort

Vi tjekkede ind på et fint stort værelse med plads til os alle 5. Der var et lille bitte tekøkken med køleskab og mulighed for at tave kaffe og te. Der var også et stort badeværelse med badekar.

Der er flere restauranter på resortet, men ikke alle er åbne hele året. Da vi var der i januar var der kun den finere restaurant, hvor der kræves bordbestiling og så baren, der var åben. Så vi tog på The Thirsty Dingo Bar, hvor vi spiste pizza. Baren er så australsk, at den må have været inspiration til Crocodile Dundee filmen,

På Restaurant Carmichael’s spiste vi morgenmad og aftensmad dagen efter. Det er en fin og lækker restaurant, som føles meget luksusagtig i de omgivelser vi nu var i.

Til vores område af resortet hørte også en pool, som vi fik et par svømmeture i. Det var kun indtil moster fik sat hånden på en afsats i poolen og mast en i forvejen død leguan, som var druknet i nattens løb. Min stakkels søster synes at det var noget af det klammeste hun havde rørt og Nat var så berørt af dødsfaldet at han næsten fik tårer i øjnene. Til gengæld reddede han en frø, som var kommet på afveje i poolen.

Kings Canyon Resort, Australien

Kings Canyon

Kings Canyon er virkelig smuk og betagende. Der er en helt unik natur og stemning, som gjorde det til en af de helt store oplevelser i vores liv.

Der er flere afmærkede ruter man kan følge, hvis man vil en tur rundt i kløfterne. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne ville have været på den 6 km lange Rim Walk rute til toppen af kløften, men med anbefalinger som 3-4 liter vand pr. person, gode sko og medbragt mad lød det som noget af en bedrift og ikke en mulighed med en 3-årig og en 5-årig i selskabet. I stedet tog vi på Kings Creek Hike. Det var en super smuk og hyggelig tur, som var en kæmpe oplevelse for os alle sammen.

Turen er ca. 2,5 km og går gennem bunden af kløften, langs et lille stille vandløb med det klareste kølige vand. Flere gange skal man krydse vandløbet eller gå i vandet langs bredden. Det er en meget speciel følelse, at gå der mellem de to klippevægge i den mest spektakulære natur.

Tips

Det anbefales af bære vandresko. Men hvis du kun skal på Kings Creek turen i regnsæsonen, så tag gode sandaler, som sidder fast på foden og som kan tåle vand. Der er mange steder hvor man skal over vandløb, så skoene skal af og på flere gange.

Husk vand. Vi var der ikke på en af de varmeste dage, men det var stadig rigtig varmt.

Husk også solcreme og hat.

Insektspray er også et must i regnsæsonen. Der er rigtig mange fluer og vi så mange folk med fluenet over hovedet. Så langt gik vi dog ikke, men de var virkelig irriterende de fluer.

Alting er større i Australien – også myrerne. Det svier ret meget at blive bidt af en bull ant, så hold øje med hvor du sætter fødderne.

Kings Canyon, Australien

Sidste dag på resortet

Den sidste nat blev vi ramt af et voldsomt uvejr. Det lynede, tordnede og regnede voldsomt. Og fordi der ikke rigtig var noget vind, blev det bare ved og ved. Vi stod heldigvis op til tørvejr, men med en luftfugtighed, der bar præg af nattens uvejr. I restauranten fik vi af vide at alle veje var oversvømmede og der ville gå mange timer, før det var muligt at forlade resortet. Vi fik heldigvis lov til at tjekke ud senere, så vi ikke skulle stå med al bagagen udenfor og vente på tørre veje.

Vi brugte ventetiden på hotellets anbefalede Rim Walk, som er en vandrerute hele vejen rundt om resortet. Det tager en times tid til halvanden at gå den smukke tur. Lea ville ikke med ud at gå, så Nat tog turen med Eva og moster først og med mig bagefter.

Midt på eftermiddagen blev vejene åbnet igen og vi kørte videre til Uluru. Her skulle vi se den store sten, som Australien er allermest berømt for.