Jeg har altid syntes at koalaer var noget nær de mest nuttede dyr man kunne tænke sig, så jeg var selvfølgelig lykkelig over at få lov til at holde en. Man får virkelig lyst til at kramme og nusse og tage en med hjem i tasken.

Baby koala

Under vores ferie i Western Australia var vi på besøg i Cohunu Koala Park, som ligger nær Perth. Parken har, ud over koalaer, også kænguruer, emuer, krokodiller, papegøjer, dingoer og meget andet. Så selvom det er en forholdsvis lille dyrepark, har man mulighed for at se alle Australiens dyr.

Bortset fra at børn ikke må bære på koalaerne, som de voksne må, så er parken meget børnevenlig. Man kan komme helt tæt på alle dyrene og få lov til at klappe og ae. Dingoer og krokodiller er dog heldigvis forsvarligt bag hegn. Der er geder, marsvin, kaniner, ponyer og selv grise, som går frit omkring i parken. Den største gris bød os velkommen lige ved indgangen og var ikke meget for at lade os komme forbi.

Vi krammer en koala
Lea med en kænguru

Højdepunktet på besøget var selvfølgelig at få lov til at kramme koalaer. Desværre er der en 140 cm højde grænse, så Eva var ret utilfreds med at hun ikke fik lov til at holde en. Hun fik dog lov til at ae, så det hjalp lidt på humøret. Grænsen er både for børnenes og koalaernes sikkerheds skyld, så vi har lovet at vi kommer tilbage om ca. 45 cm, når både Eva og Lea er høje nok.

Jeg har prøvet at holde en koala før, men jeg var stadig ovenud lykkelig for at kramme en igen. For Nat var det første gang, men han var lige så imponeret. De er altså også bare super cute.

Efter oplevelse med koalaerne gik vi lidt rundt og så på dyr, spiste is og kørte med det lille tog rundt i parken. Mens mine børn var imponerede over kænguruer og koalaer, var de mindste kusiner mest imponeret over dådyret, som også var i parken og som de aldrig havde set før.

Gris vogter indgangen ved Cohunu Koala Park
Cohunu Koala Park
Kænguru