Vi var for første gang på Martha’s Vineyard under vores ferie i New England og jeg er så glad for, at vi besøgte øen. Det er virkelig den fineste lille ferieø.

Gingerbread House på Martha's Vineyard

Martha's Vineyard

Martha’s Vineyard er ca. halvt så stor som Bornholm og har kun ca. 15.000 faste indbyggere. Til gengæld er øen tæt pakket med turister i sommerhalvåret. En af grundene til at der er så få fastboende, er huspriserne og leveomkostningerne i det hele taget. Husene er vanvittigt dyre og de fleste ejes kun af skuespillere, politikere og rige forretningsfolk.

Det er en luksus-ø og det mærker man også når man er der. Der er pænt, rent og velholdt alle steder.

Vi holdt ferie på Cape Cod og valgte derfor kun at tage til Martha’s Vineyard på endagstur. Det kan sagtens lade sig gøre at se øen og mærke stemningen på en enkelt dag.

Vi tog færgen fra Hyannis Port tidligt om morgenen, så vi kunne få så meget som muligt ud af dagen. Man kan godt få bilen med, hvis man synes man får brug for den på øen, men vi valgte at gå ombord, fordi vi havde bestilt en [reklamelink] guidet bustur rundt på øen.

Gingerbread House, Martha's Vineyard
Gingerbread Houses på Martha's Vineyard

Oaks Bluff

Sejlturen tager ca. 1 time med hurtigfærgen og så lander man nærmest midt i Oak Bluffs. Det er virkelig den fineste lille havneby, meget high end og meget amerikansk, men også rigtig hyggelig. Der er masser af shopping og spisesteder i byen.

I Oak Bluffs kan man prøve Amerikas ældste karrusel og den ville Lea selvfølgelig gerne have en tur på. Karrusellen er i ægte gammel stil, hvor der kun er heste og man skal samle ringe, mens karrusellen snurrer i høj fart. Det er ikke så nemt som man skulle tro, når man kun er 5 år. Alligevel fik Lea brass-ringen og vandt en ekstra tur. Hun var ikke til at skyde igennem. Jeg ville ønske der stadig fandtes karruseller i den stil i Danmark. Det gør det lige en tand sjovere.

Det er også i Oak Bluffs man finder de berømte Ginger Bread Houses. Og de ligner virkelig honningkagehuse smurt ind i pastelfarvet glasur. Der lød mange ‘wow’, ‘ihhh’ og ‘åhhh’ fra mig og pigerne, mens vi gik igennem kvarteret og så det ene smukke hus efter det andet. Det er som at gå rundt i en dukkehusby i glimmer og pastel – bare i menneskestørrelse.

Flying Horse Caroussel, Martha's Vineyard

Bustur på Martha's Vineyard

Vi havde bestilt en guidet bustur på forhånd, så vi fik mulighed for at se hele øen, uden at vi behøvede at tage bilen med. Det var en super god oplevelse. Vores guide og chauffør var en festlig ældre herre, som gennem mange år har boet på sin sejlbåd i havnen ved Oak Bluffs. Han kendte alt til øen og vidste hvor alle berømthederne boede.

På busturen kom vi gennem øens 6 byer og hørte historier om hvorfor der ikke er en MacDonalds på øen, hvor meget JFK’s datters hus er sat til salg for, hvor Prinsesse Diana engang har opholdt sig, hvordan man engang fik lampeolie af hvalfedt og hvor filmen Jaws er optaget. Samtidig hørte vi også hvordan øen fik sit navn og hvordan den har udviklet sig til det paradis den er i dag.

Vi holdt pause ved Aquinnah på øens vestligste punkt, hvor vi så fyrtårnet og de smukke klipper og shoppede lidt i de små butikker.

Busturen tog ca. tre timer og det var både tiden og pengene værd.

Guided tur i sightseeing bus
Aguinnah, Marthas Vineyard