New England har en rig historie, der dateres tilbage til kolonitiden og uafhængighedskrigen. New England var hjemsted for nogle af de første europæiske bosættelser i Amerika, og mange historiske steder og mindesmærker, herunder Plymouth Rock, Freedom Trail i Boston og Salem Witch Trials Memorial, giver indblik i regionens tidlige historie.

Plymounth Rock, New England

I 2016 og 2019 holdt vi to, stort set, identiske ferier i New England. Pigerne var henholdsvis 2 og 4, og 5 og 7.

New England dækker den nordøstligste del af USA og omfatter staterne Massachussetts, Maine, Connecticut, Vermont, New Hampshire og Rhode Island.

Det var her pilgrimmene i sin tid landede, da de sejlede den lange tur fra England ombord på Mayflower og området fik derfor navnet New England. Hvis du er interesseret i den del af USA’s historie, kan du besøge Plymouth Rock, hvor Mayflower angiveligt lagde til. Her kan du se stenen og komme ombord på en kopi af Mayflower. Området er hyggeligt, men personligt synes jeg at stenen er lidt af en fuser.

Til gengæld synes jeg, at de personlige beretninger om de pilgrimme, der var om bord på Mayflower og hvordan de klarede rejsen og den første tid i USA, er virkelig interessant. Den historie bliver bedst fortalt på Pilgrim Museum i Provincetown på Cape Cod.

Fælles for begge ferier i New England er at de startede i Boston. Begge gange boede vi hos Nats fætter som bor lige uden for selve Boston. Derefter holdt vi en uges ferie på Cape Cod og til sidst en uges ferie i Maine, hvor Nat har holdt næsten alle sine barndoms ferier, da hans bedsteforældre boede der.

Boston

Boston er hovedstaden i Massachusetts og en af de ældste byer i USA. Byen blev grundlagt i 1630 af engelske puritanere og har en rig historie, der strækker sig tilbage til kolonitiden.

En af de mest ikoniske seværdigheder i Boston er Freedom Trail, en sti, der fører dig gennem byens historiske distrikt og forbi 16 vigtige historiske steder. Her kan man opleve steder som Faneuil Hall, Old North Church, Paul Revere’s House og Bunker Hill Monument. Byen spillede en central rolle i uafhængighedskrigen, og mange af disse historiske steder markerer begivenheder, der førte til nationens uafhængighed.

Jeg kan anbefale en tur langs Freedom Trail. Den er nem at finde. Du skal bare følge den røde streg! Og hvis du har lyst til en lille tur udenfor Boston, så er Salem, som viser historien om heksejagter, et besøg værd. Du kan læse om vores besøg i Salem her.

Sport spiller også en vigtig rolle i Boston’s identitet. Byen er kendt for sine lidenskabelige sportsfans og sine vindende hold. Boston Red Sox (baseball), Boston Celtics (basketball) og New England Patriots (amerikansk fodbold) er nogle af de mest berømte hold, der har vundet flere mesterskaber gennem årene.

Nats familie er kæmpe baseball fans og deres hold er selvfølgelig Boston Red Sox, så begge vores besøg i Boston har også inkluderet en tur i Fenway Park for at se en kamp. Det pudsige er, at mens vi sad og så kampen i 2019, gik det op for os at det var præcis samme dato som i 2016. Boston vandt selvfølgelig begge de kampe vi så.

Byens unikke kombination af historie, uddannelse, kunst, sport og mad gør Boston til en fascinerende destination for både besøgende og lokalbefolkningen. Uanset om man udforsker Freedom Trail, nyder udsigten fra Charles River Esplanade, besøger en af de prestigefyldte universiteter eller bare slentrer rundt i byens charmerende gader, er der altid noget spændende at opleve i Boston.

Freedom Trail, Boston, New England

Cape Cod

Efter nogle dejlige dage i Boston tog vi til Cape Cod, hvor vi havde lejet et sommerhus sammen med Nats stedmor, hans storebror og familie. Det tager et par timer at køre til Cape Cod fra Boston, afhængig af hvor man skal bo, så det er ikke så lang køretur.

Vi havde et stort sommerhus, som lå lige ud til en privat strand og det var simpelthen skønt. Pigerne var næsten konstant i vandet og vi var heldigvis nok voksne til, at vi kunne skiftes til at gå med dem. Hvor får børn al den energi fra?

Cape Cod er et rigtigt feriested. Sådan et sted hvor du møder folk i badetøj i supermarkedet og hvor man tager på restaurant lige fra stranden med håndklæde om håret. Kort sagt, et meget afslappet og helt ned på jorden-område.

Strandene og badesøerne er det de fleste bruger deres dage på. Men på badefrie dage eller om aftenen er der masser af ting at tage sig til. Jeg har lavet en liste over de bedste og sjoveste ting – også for børn. Du kan læse min liste lige her.

Mens vi var på Cape Cod tog vi også en endagstur til Martha’s Vineyard. Det var en fantastisk dag på en fantastisk smuk ø. Der er en helt speciel stemning på øen. Og så har de nogle af verdens allersmukkeste huse, nemlig The Gingerbread Houses, som ligner dukkehuse i menneskestørrelse. Tænk at bo der!

Gingerbread House på Martha's Vineyard
Schoolhouse pond Cape Cod

Maine

Fra Cape Cod tog vi til Maine for at holde ferie med Nats mor, lillesøster og hendes familie. Nats bedsteforældre boede i Wells og han har derfor altid holdt sommerferie der som barn. For ham, hans mor og søskende er Maine, og især Wells, fyldt med minder. Og dem deler han selvfølgelig gerne ud af. Vi har derfor været rundt og se alle de smukkeste steder og spist de lækreste steder. 

Hele kysten i Maine er virkelig flot og værd at besøge. Der er rig mulighed for at se fyrtårne, som Maine er kendt for, i York, spise lækker hummer i Kennenbunk Port, tage i outlets i Kittery, slendre på strandpromenaden i Bar Harbour eller bade på den specielle og særprægede strand i Wells.

Maine, New England
Wells Beach, Maine