Et roadtrip på Australiens østkyst er en kæmpe oplevelse. Der er uendelige oplevelser langs ruten. Her kan du læse om nogle af vores.

Roadtrip på Australiens østkyst

Under vores rejse rundt i Australien, havde vi planlagt et roadtrip på Australiens østkyst fra Cairns til Brisbane. Planen var, som udgangspunkt, at Nat skulle køre, jeg skulle være vejviseren ved siden af og min søster skulle være børneunderholdning på bagsædet. Vi skulle selvfølgelig bytte pladser af og til, men det var ihvertfald planen, som vi havde tænkt den. Nat havde fået lidt venstrekørselsundervisning af min moster, mens vi var i Perth, og han havde også kørt os rundt i Den Røde Ørken i 5 dage, så han var klar.

Desværre skete der det tragiske, at min søde svigerfar blev alvorligt syg og Nat måtte derfor haste til USA, dagen efter vi ankom til Cairns. Min søster har ikke kørekort og det var derfor mit ansvar at få os fragtet videre på rejsen. Jeg havde aldrig kørt en bil med automatgear før og havde kun en enkelt gang, for mange år siden, prøvet at køre en kort tur i venstre side af vejen i Australien.

Jeg må indrømme at jeg var lidt presset af situationen. Både fordi jeg var bekymret for min svigerfar, savnede Nat og følte mig sket ikke sikker på at jeg kunne køre os sikkert til Brisbane. Der er trods alt +1800 km.

Vi havde på forhånd booket både bil og overnatninger og der var ikke rigtig tid eller mulighed for at ændre planer, uden at tabe en masse penge på det. Så jeg måtte bide det i mig. Men jeg var ret nervøs, da jeg skulle hente vores lejebil.

Alt gik selvfølgelig fint og kørslen var slet ikke noget problem. Vi endte med at have et skønt roadtrip og fik oplevelser for livet.

Vi havde 17 dage på Australiens østkyst, startende med 3 dage i Cairns, derefter 11 dage på vejene til Brisbane, efterfulgt af en kort flyvetur og sluttende med 3 dage i Sydney. Vi havde på forhånd booket 6 overnatningssteder på vores roadtrip, så vi fik delt turen op og ikke skulle køre alt for langt ad gangen og heller ikke hver dag.

Fra Cairns kørte vi 350 km til Townsville, derefter 280 km til Airlie Beach, 500 km til Rockhampton, 400 km til Hervey Bay og 300 km til Brisbane + alt det løse.

Roadtrip på Australiens østkyst
Oplevelser på Australiens østkyst

Bruce Highway

Hele ruten fra Cairns til Brisbane køres på Bruce Highway på Australiens østkyst. Det er en helt almindelig landevej, som med jævne mellemrum bliver to-sporet et lille stykke, så der er mulighed for overhalning.

Staten gør rigtig meget for at gøre vejene sikre og forhindre at bilister bliver trætte og falder hen, når de kører mange timer på landevejene. De anbefaler at man højst kører i to timer ad gangen og holder en pause i mindst 15 minutter imellem.

Langs med ruten kan du være heldig at støde på rastepladser med små kaffe-boder. Kaffeboderne er bemandet af pensionister, som ulønnet serverer gratis kaffe til bilister, som en del af kampen mod trafikuheld pga. uopmærksomhed på de lange afstande. Kaffeboderne har forskellige åbningstider, men er typisk åben i weekender og ferieperioder. Man kan selvfølgelig også købe kaffe på caféer og tankstationer langs ruten.

Et andet tiltag for at holde koncentrationen oppe hos bilister er en quiz. Du vil se store skilte med spørgsmål om alt muligt Queensland relateret. Efter nogle kilometer kommer et nyt skilt med svaret og så får du et nyt spørgsmål. Spørgsmålene er ret svære, hvis man ikke er lokalkendt, men det var lidt sjovt at forsøge alligevel.

Overnatninger i Australien

Cairns

Vores roadtrip startede i Cairns, som vi fløj til fra Uluru, hvor vi havde været i en uge. Vi havde 4 overnatninger på Park Regis Cairns City Quays [reklamelink]. Det var virkelig luksus at bo der efter at have været langt væk fra civilisationen i flere dage.

Lejligheden var stor med stue, 2 soveværelser, 2 badeværelser og køkken med køl/frys, opvaskemaskine og vaskemaskine. På taget af hotellet var der en stor terrasse og pool.

Mens vi var i Cairns var vi bl.a på udflugt til Great Barrier Reef, med vetarantog i bjergene i regnskoven og på en krokodille farm. Og så fik vi fejret Evas 6 års fødselsdag.

Biludlejningen lå meget belejligt på samme vej som hotellet og det var intet problem at komme ud af byen og på landevejen de 350 km til Townsville.

Townsville

Turen til Townsville endte med at tage 7 timer med et par stop undervejs og en lille omvej for at se Paronella Park

I Townsville boede vi på Grand hotel and apartments [reklamelink] som var endnu en stor og lækker lejlighed, som lå meget centralt.

Vi besøgte Reef HQ Aquarium, som var en spændende oplevelse. Vi fik set deres skildpaddehospital og lært en masse om at passe på havet. Vi fandt også en stor vandlegeplads ved strandpromenaden.

Efter to overnatninger kørte vi videre mod Airlie Beach. Der var 280 km og det tog os ca. 4 timer.

Airlie Beach

Toscana Village Resort [reklamelink] i Airlie Beach er så luksus som det kan blive. Vi havde en kæmpe lejlighed, som det tog os en del tid, at lære at finde rundt i. Hotellet er virkelig lækkert i italiensk stil med friske farver og masser af blomster. Der var 4 pools og den smukkeste udsigt over Koralhavet og Whitsunday Islands.

Hotellet ligger oppe af en meget stejl skrænt og den lille gåtur ned til byen (og især tilbage igen) er noget af en bedrift.

Byen er rigtig hyggelig med gode spisesteder, legepladser og udsigt.

Vi havde 2 nætter i Airlie Beach og kørte så 500 km til Rockhampton.

Rockhampton

Vi boede på Albert Court Motor Inn [reklamelink], som vi valgte at døbe Det Brune Værelse. Værelset havde brune sengetæpper, brunt gulvtæppe, brune gardiner og brune møbler. Væggene var beige. Der var ét vindue med udsigt til støjværnet fra hovedvejen ca. 2 meter væk.

Det var lidt af et kulturchok at komme fra hotellet i Airlie Beach til det lille motel. Vi kom sidst på eftermiddagen og skulle køre videre næste morgen, så det var ok. Bortset fra en kakerlak på badeværelset var der pænt og rent. Der var en god pool og en udmærket morgenmad var inkluderet.

Vi kørte videre til Harvey Bay næste morgen. Der er 400 km.

Hervey Bay

Vi boede på The Beach Motel [reklamelink] og var så heldige at få værelse lige ud til vejen og strandpromenaden, så vi havde havudsigt. Vi skulle kun have en enkelt overnatning, så det var ikke meget tid vi havde på værelset. Poolen nåede vi heller ikke.

I stedet gik vi tur på stranden og langs strandvejen, hvor vi købte nogle sandwiches, som vi spiste ved en legeplads.

Næste morgen kørte vi ned til havnen, parkerede bilen og tog færgen til Fraser Island

Fraser Island

Vi boede på Kingfisher Bay Resort [reklamelink] på Fraser Island. Et kæmpe stort resort, hvor man både kan bo på små værelser, store villaer og alt derimellem. Bortset fra at der var mange myg, som Lea virkelig var generet af, så havde vi et fantastisk ophold. Selv mødet med en vild dingo var en stor oplevelse, som vi stadig snakker om.

Du kan læse om vores ophold her: Fraser Island – Dingoøen

Efter to dejlige dage tog vi færgen tilbage og kørte 300 km til Brisbane.

Brisbane

I Brisbane boede vi på Oaks Festival Towers [reklamelink], et meget stort og moderne hotel lige midt i byen. Vi havde to overnatninger, men vi nåede ikke at bruge meget tid på hotellet eller i Brisbane. Vi ankom sidst på dagen. Næste dag var vi på fantastiske Moreton Island hele dagen. Og morgenen efter rejste vi videre til Sydney.