Rottnest Island ligger lige ud for Fremantle i Western Australia og er klart et besøg værd. Ikke mindst på grund af de nuttede quokkaer.

Quokkas på Rottnest Island

Rottnest Island hedder oprindeligt Wadjemu, som betyder “stedet på den anden side af vandet, hvor ånderne er.” Men da den hollandske sømand og opdagelsesrejsende, Willem de Vlamingh, i 1697 opdagede øen og så de nuttede quokkaer, forvekslede han dem med rotter og gav øen det hollandske navn Rottenest Island. Øen kom derfor til at hedde Rottnest Island, selvom den nok burde have heddet Quokka Island.

Vi besøgte øen under vores rejse rundt i Australien, som startede med familiebesøg i Western Australia i et par uger, inden vi tog videre til den røde ørken i midten af landet og derefter et roadtrip på østkysten, inden vi endte ferien i Sydney.

Quokka

Tag til Rottnest Island

For at komme til Rottnest Island må man ud at sejle. Det tager ca. en halv time at komme derover fra Fremantle. Billetter kan forudbestilles her: Færgebillet Rottnest Island

Vi tog til afsted fra Fremantle på en blæsende formiddag i januar sammen med et par af mine mostre og kusiner og en flok af pigernes fætre og kusiner og vi havde den hyggeligste dag! Turen der over kunne vi godt have været foruden, for blæste skabte høje bølger, så færgen vippede en hel del. Godt at vi alle var nogenlunde søstærke. 

Da vi lagde til på Rottnest Island skinnede solen og allerede på kajen fik vi øje på det vi var kommet for; de nuttede quokkaer. 

De nuttede quokkaer

Quokkaer er små marsupialer, der ligner en blanding af en nuttet kanin og en smilende mus, men den er i familie med kænguruer og wallabies. Det eneste sted i verden du kan møde dem, er på Rottnest Island og i nogle enkelte skove og ved kysterne i Western Australien.

Det mest fantastiske ved quokkaer er deres smilende ansigter og det er derfor de bliver kaldt for ‘verdens lykkeligste dyr.’ De er slet ikke bange for mennesker og er faktisk nysgerrige og venlige. Mange besøgende på øen elsker at tage billeder med quokkas, og du kan se billeder af kendte mennesker som Chris Hemsworth og Roger Federer, der tager ‘quokka selfies.’

Men selvom quokkaer er nuttede, er det vigtigt at huske, at man ikke må fodre dem. Og helst heller ikke røre ved dem, selvom det er meeeeget svært, når de kommer over til en og ligner nogen, der gerne vil op.

Rottnest Island
Rottnest Island

Hvad kan man lave på Rottnest Island

Rottnest Island er bilfri og du kan derfor kun komme rundt på øen til fods, på cykel eller med bus. Cyklerne kan lejes på øen og der er både shuttle bus og tourbusser afhængig af hvad du er mest interesseret i at se.

Rottnest Island er et sandt paradis med noget for enhver smag. Uanset om du er på endagstur eller besøger øen i flere dage vil du finde masser at lave på denne smukke ø.

Her er nogle af de ting, du kan lave på Rottnest Island:

Mød Quokkas: Vi kan ikke komme udenom at de er grunden til langt de fleste besøg på øen.

Strande: Øen har nogle af de smukkeste strande i verden med hvidt sand og krystalklart vand. Du kan svømme, snorkle, solbade eller bygge sandslotte.

Cykelture: En af de bedste måder at udforske øen på er på cykel. Der er godt vedligeholdte cykelstier, der fører dig rundt til alle de bedste steder.

Historiske steder: Udforsk øens historie ved at besøge gamle fængselsruiner og andre historiske steder. Du kan også besøge Wadjemup Museum for at lære mere om øens fortid.

Naturvandringer: Der er smukke vandrestier, der fører dig gennem øens naturlige skønhed. Du kan se dyreliv, planter og fantastisk udsigt.

Vandsport: Prøv vandsport som snorkling, dykning, sejlads eller fiskeri i de klare farvande omkring øen.

Hvalsafari: Hvis du besøger i hvalsæsonen, kan du tage på en hvalsafari og se humpbackhvaler og andre havdyr.

Afslapning: Nyd øens rolige atmosfære, gå en tur langs kysten eller slap af på stranden.

Mad og drikke: Der er restauranter og caféer på øen, hvor du kan prøve lækre måltider og lokale retter.

Overnatning: Du kan overnatte på øen i alt fra luksushoteller til campingpladser, afhængigt af din præference.