Når børn bliver sultne, er det godt at kunne hive en snack op af tasken. Også selvom man befinder sig 10 km oppe i luften. Se mine forslag til nemme snacks som du kan tage med på flyveturen.

Snacks til børnene på flyveturen

Jeg pakker altid nogle gode snacks i pigernes håndbagage, når vi skal ud og flyve. De bliver altid sultne og det kan være svært at vente til maden bliver serveret. Det er heller ikke altid de har lyst til flymaden og så er det godt at have lidt andet at gumle på.

Jeg pakker altid mange forskellige ting og rigeligt af det, især til lange flyvninger. Der kan godt gå lidt tid fra man lander, til man når frem til sin feriebolig og så er det også godt at kunne tage lidt snacks frem til at stille den værste sult. Det er også rart at have lidt ekstra med, fordi der hurtigt går lang tid fra man tager hjemmefra, til der bliver serveret mad på flyet.

Det skal være forholdsvis sundt, ihvertfald nogenlunde sukkerfrit. Jeg kommer næsten altid en lille overraskelse i form af slik mellem pigernes snack. Men bortset fra det, så er ingen, hverken os eller andre passagerer, interesseret i at dele flykabine med børn, der har fået alt for meget sukker.

Det skal kunne holde sig. Der kan være lang tid fra man tager hjemmefra til man ankommer til sin destination og det er derfor ikke en god idé at pakke ting der helst skal være koldt, som fx. yoghurt eller udskåret frugt, som hurtigt bliver tørt/mørkt.

Det må ikke, potentielt, svine eller skabe for meget skrald. Frugtmos der skal spises med ske, eller store stykker saftig vandmelon kan give våde pletter på tøj og andre steder. Det er svært både at komme af med skrald og at opbevare det ved pladsen på flyet. Jeg pakker derfor aldrig sådan noget som hele æbler eller bananer ned, fordi vi ikke gider sidde med æbleskrog og bananskræl.

Mine bedste forslag til snacks til børnene på flyveturen

Frugtsmoothie – de små squeezers til babyer er perfekte til formålet

En håndfuld blandede nødder og/eller mandler.

En lille bøtte cheerios, havrefras eller rugfras.

Tørret frugt – rosiner, abrikos eller lignende.

Figenstang eller frugtstang.

Ostehaps.

Riskiks.

Müslibar eller proteinbar. Et godt alternativ, hvis barnet ikke kan lide flymaden.

Frisk frugt – Bær, vindruer eller udskårne æbler, pærer osv.

Grønt – gulerodsstave, agurkestave, bladselleri.

Kiks. De er også gode hvis barnet får kvalme af op- og nedturen.

Tyggegummi eller karameller til når I letter og lander.

En ekstra overraskelse. Der må gerne være lidt sødt som en ekstra overraskelse. Det kunne være en pakke mini-smarties eller vingummibamser.