Stone Town på Zanzibar er en unik destination, der byder på en kombination af historie, kultur og en betagende atmosfære. Det er et sted, hvor fortidens arv møder nutidens pulserende livsstil.

Hotel udsigt i Stone Town Zanzibar

Vi var på Zanzibar som afslutning på vores Afrika-eventyr i starten af 2020. Pigerne var 8 og 6 år da vi var afsted. 

Det var en fantastisk oplevelse og især Stone Town, hvor vi tilbragte de første 2 dage, var fascinerende.

Læs mere om vores safari i Kenya

The Old Fort Zanzibar
Stone Town

Stone Town

Stone Town er en historisk by beliggende på øen Zanzibar, ud for Tanzanias kyst i det østlige Afrika. Byen er berømt for sin unikke arkitektur, rige kulturarv og fascinerende historie.

Stone Town er navngivet efter de gamle bygninger og huse, der er lavet af koraller og kalksten. Byen er kendt for sine smalle gyder, labyrintlignende gader og farverige markeder. Det er et livligt centrum for handel, kultur og turisme på øen.

Byen har en blanding af forskellige arkitektoniske stilarter, herunder arabisk, indisk, europæisk og swahili. Mange bygninger har fine udskårne trædøre, elegante altaner og detaljerede indre gårdhaver. Disse arkitektoniske træk afspejler det kulturelle og historiske sammenstød mellem forskellige samfund og kulturer i området.

Stone Town er også kendt for sin historiske betydning. Det var en vigtig handelsby og port i det indiske ocean, hvor krydderier, elfenben og slaver blev handlet. Byen var et centrum for den østafrikanske slavehandel, og der er stadig steder, der minder om denne mørke periode i historien, såsom det tidligere slaveauktionsmarked.

I dag er Stone Town optaget på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin unikke kulturelle og historiske betydning. Besøgende kan udforske byens smalle gader, besøge de farverige markeder, besøge historiske steder som House of Wonders og Beit el-Sahel Palace samt beundre den fantastiske solnedgang ved Forodhani Gardens.

Vores hotel

Stone Town er en af de mest interessante byer jeg har besøgt. Det er både smukt og anderledes, især den gamle bydel med alle de smalle gader og markeder.

Byen byder på moderne havnefront, gamle bygninger, små gader, street food og madmarkeder, liv og glade dage og masser af historie. Og, ikke at forglemme; mukigheden for at komme til Prison Island, som huser de fantastiske kæmpeskildpadder.

Vi havde bestilt to overnatninger på Seafront hotel, så vi havde en hel dag i Stone town. 

Vi ankom til Zanzibar sent om aftenen, hvor vi blev hentet af en chauffør, som kørte os til Manzini, som er det fineste hotel jeg har set. Det var præcis som jeg havde forestillet mig Stone Town. Rigtig gammel stil, store døre og flotte udskæringer. Det var næsten som en sultans palads. Bare i lidt mindre størrelse

Vores værelser var store og fine med køleskab, air condition og et stort badeværelse. Vi havde også en stor altan med udsigt over poolområdet.

Hotellets restaurant ligger på 1. sal og har udsigt over havet. Morgenmaden var rigtig fin. Ikke så stor, men der var nok at vælge imellem på buffeten.

Efter morgenmaden gik vi fra vores hotel med en lille idé om hvad vi gerne ville se. Men vi havde ikke gået mange skridt før vi mødte Omar, som gerne ville vise os rundt.

Det er sjældent vi hyrer en guide på gaden, men Omar virkede som en flink fyr og vi aftalte en fast pris, så vi tog chancen. Og det var vi glade for, for han vidste rigtig meget om Stone Towns historie og viste os meget mere end vi kunne have fundet på egen hånd. Bl.a et skønt frokoststed, næsten helt gemt væk fra turister.

Stone Town Market
Zanzibar Slave Market

En dag i Stone Town

På vores tur kom vi først forbi The Old Fort, som er det ældste bygningsværk i Stone Town. Det blev opført som en fæstning og senere brugt som fængsel og banegård. I dag bruges det mest til underholdning som amfiteater, film festival og koncerter. Og så er der en masse små shops hvor man kan købe malerier og souvenirs.

Bagefter gik vi en tur forbi det hus hvor Freddie Mercurys familie boede da han blev født. Der er ikke meget mere at se end nogle billeder i glasmontre på facaden af huset.

Dernæst gik turen til Christ Church Cathedral, som er bygget ovenpå det der tidligere var Østafrikas største slavemarked. Vi var kort inde i kirken, hvor der var generalprøve på en gospel koncert. Men det mest spændende var museet med historien om slavemarkedets ophør i 1876.

Inden frokost gik vi gennem Darajani Market, som er et kæmpe marked med krydderier, tøj, malerier, nips og madvarer. Der kunne vi have fået mange timer til at gå, men vi var sultne og trætte af at gå, så Omar, vores guide, fandt en lille perle af et frokoststed, så vi kunne få lidt lækket mad og hvile os. 

Freddie Mercurys hus i Stone Town

Højdepunktet

Højdepunktet på dagen var turen til Prison Island. Det var en kort sejltur fra Stone Town til en lille paradisisk ø med et fængsel, som tidligere har huset oprørske slaver. Øen er i dag en turistattraktion, som udover det tidligere fængsel også er hjem for kæmpeskildpadder.

Det var en skøn eftermiddag i smukke omgivelser og det er nemt at forstå hvorfor så mange lokale tog turen over vandet med madkurv til en afslappende familiedag.

Jeg kunne godt have brugt mange flere dage i Stone Town, for der er virkelig meget af opdage. Men vi skulle videre til nordkysten til total afslapning.

Fodring af kæmpeskildpadde på Prison Island

Alt om Zanzibar

Her kan du læse alle vores indlæg fra Zanzibar