God underholdning på roadtrips med børn er afgørende for at holde dem glade og beskæftigede under de lange køreture.

Underholdning til hele familien på roadtrips

Hvis du gerne vil undgå alt for mange hvornår-er-vi-der på lange bilture, så er det en god idé at forberede noget underholdning til roadtrips hjemmefra. Især til de lange ture, er det en god idé at have nogle afvekslende aktiviteter på hånden, som du lige kan sætte ind med, når kedsomheden sætter ind.

Hvad kan du gøre for at få bilturen til at virke kortere end den er.

Hold pauser undervejs. Hvis I deler turen op i flere dele, så kommer den automatisk til at synes kortere. Stop ved legepladser eller boldbaner (og hav en bold med i bilen)

Lyt til en fælles lydbog

Sørg for at have downloaded spil og film/serier på ipads. Helst nogle der er til offline brug, så I ikke bruger al jeres mobildata i bilen. 

Medbring Min Feriebog og et fyldt penalhus, så børnene kan skrive om deres oplevelser og løse opgaver, mens I er på farten.

Hav godt med snacks og drikkevarer med.

Leg nogle sjove lege i bilen.

Lege for hele familien på roadtrips

20 spørgsmål

En person tænker på en ting, som resten af gruppen skal gætte ved hjælp af 20 spørgsmål, som der kun kan svares ja eller nej til. 

Gæt dyret

En person tænker på et dyr, som resten af gruppen skal gætte ved hjælp af spørgsmål, som der kun kan svares ja eller nej til. 

Jeg kan se noget der er…

… grønt/firkantet/blødt/stort osv.  Resten af gruppen gætter hvad man har fået øje på.

Rundesang

Alle i bilen skiftes til at starte på en sang. Alle, der kender sangen, skal synge med.

Picnic

Første deltager starter med at sige “Jeg skal på picnic og jeg tager brød med”. Næste deltager siger så “Jeg skal på picnic og jeg tager brød og vindruer med”. Tredje deltager siger “Jeg skal på picnic og jeg tager brød, vinduer og ost med”. Legen fortsætter indtil der er en der glemmer rækkefølgen af ting til picnic’en.

ABC

Første deltager nævner noget der starter med A. Næste deltager nævner noget der starter med B osv. Man kan øge sværhedsgraden ved at beslutte sig for et tema. Fx må man kun nævne noget som man har med på skovtur, eller noget som man har pakket i bagagen, eller en by man har været i. 

Der var engang

Lav en lang historie ved at skiftes til at finde på en sætning til historien.

Dyrelegen

Man skal finde på et dyr som starter med det sidste bogstav i det dyr, som er nævnt lige før. Fx Løve – egern – næsehorn – narhval – leopard osv

Tæl biler

Alle i bilen vælger en farve og så skal man tælle alle de biler man ser i den farve på en aftalt strækning eller på tid. Den der har set flest biler i sin valgte farve vinder. 

Sammensatte navneord

Første deltager vælger et ord, fx sommer. Næste deltager skal så finde på et sammensat navneord, der starter med sommer, fx sommer-ferie. Næste deltagers ord skal starte med ferie, fx ferie-hus osv

Gæt en sang

En person i bilen nynner en sang (evt med høretelefoner på) og så skal resten gætte hvilken sang, der bliver nynnet. 

Find nummerplader

Hvis du skal på roadtrip i Europa, kan I finde nummerplader fra andre lande. I USA kunne det være fra forskellige stater. På kortere roadtrips, eller hvis det er udenfor feriesæson, kan I finde nummerplader som starter med alle bogstaver i alfabetet.

Rimeleg

Den første person nævner et ord og den næste skal så finde på et ord, som rimer på det første + et nyt ord, som den næste skal finde et rime-ord til.